2012-05-16 | kategoria: catering
W minionym roku LOT Catering wypracował ponad 5,1 mln zł zysku netto. Tak znaczący wzrost zysku spółki stał się możliwy dzięki wdrożeniu w 2011 r. całkowicie nowej strategii biznesowej. LOT Catering, kontynuując działalność na rzecz klientów lotniczych, niezwykle dynamicznie zainicjował obecność w segmencie cateringu naziemnego. Firma wprowadziła na rynek 3 nowe marki i szeroką gamę produktów: Vivanta – potrawy i dania mrożone, Biscuiterie – wyroby cukiernicze oraz Tomatillo – własna sieć nowoczesnych restauracji

2012-05-16 | kategoria: catering trendy
Aplikacje kucharskie na tablety powoli wypierają tradycyjne książki, poradniki, instrukcje i przepisy. Prezentacje multimedialne instalowane w tabletach i smartfonach ułatwiają życie nie tylko amatorom gotowania, ale także adeptom kucharskim i mistrzom

2012-04-05 | kategoria: catering konkursy
Chcesz się poczuć jak Szef Kuchni i zobaczyć swoją propozycję dania w menu restauracji pięciogwiazdkowego hotelu? Weź udział w konkursie kulinarnym ogłoszonym przez krakowski hotel Radisson Blu. Nagrodą jest lekcja gotowania, własne danie w wiosenno-letnim menu restauracji Milk&Co, a do tego książki kucharskie. Konkurs potrwa do 13 kwietnia

2012-04-05 | kategoria: targi catering
Co nas czeka w gastronomii w nadchodzącym sezonie? Jakie będą nowe trendy? Która firma wykreuje się na trendsetterem? Która firma wkomponuje się w rynek? Jak skutecznie przyciągnąć klientów oferując im smaczne przekąski? Czy produkt regionalny może stać się kulinarną wizytówką firmy? Czy egzotyczne rozwiązani są odpowiedzią na potrzebą klientów? Na te i wiele innych pytań poszukiwali odpowiedzi właściciele lokali gastronomicznych z całego Śląska, którzy odwiedzili stoiska targowe FOOD-to-GO z gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu.

2012-03-05 | kategoria: catering konkursy
Dwa krakowskie hotele - Radisson Blu oraz Park Inn zorganizowały pod koniec lutego konkurs kucharski, czyli wielką rywalizację na garnki, patelnie i kunszt kulinarny. Co ciekawe to prawdopodobnie pierwszy taki łączony konkurs w rodzimym hotelarstwie

obiekty (20) rynek (14) trendy (18) targi (17) catering (12) miejsce (13)

Jeśli masz interesujący materiał, informację, komunikat, którym chciałbyś podzielić się za pośrednictwem naszej platformy - napisz do nas.